It is currently Sat Dec 14, 2019 7:26 pm

All times are UTC




Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 149 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Next
Author Message
PostPosted: Fri Mar 05, 2010 9:20 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Wed Aug 02, 2006 7:13 pm
Posts: 1071
Another micro-step:
We are releasing the binaries for the MOULagain 3ds Max version 7 plugins.
You can get them at http://cho.cyan.com/bahrowings/MOULaPlugins871.zip

Also, here is some (somewhat lame) documentation http://cho.cyan.com/bahrowings/PlasmaPlugins.doc. Some of it is very early Uru development and some of it is from MYST V. Sorry, hopefully someone can help untangle it.

These are as-is and will only (as far as I know) work with 3ds Max verison 7. Please read the ReadMe.txt file included. And please only use these plugins with legal versions of 3ds Max.

This is just one more small step with a *lot* more to come. I am hoping to find some of the plugin documentation albeit outdated and make that available. And we are working on getting the source for these plugins so people can try to create plugins for other 3D modeling software.
Also, we are working on ways to test the output from these files.

Enjoy,
Chogon

Edited to add link to plugin doc.


Last edited by Chogon on Tue Apr 13, 2010 5:29 pm, edited 2 times in total.

Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Mar 05, 2010 9:23 pm 
Offline
Obduction Backer

Joined: Thu May 25, 2006 12:55 pm
Posts: 9852
Location: Luton, UK
Another OS baby step! That's great news and cause for more cautious optimism (tm).


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Mar 05, 2010 9:27 pm 
Offline
Obduction Backer

Joined: Sat Aug 12, 2006 5:46 am
Posts: 1621
Location: Here, there, you know. Around.
A baby step perhaps, but it's certainly a lot along the way Chogon! Thanks!


Now, to find a way to get 3ds Max 7... :D

_________________
You know, I wish we would learn Atrus loved the 1812 overture, and in turn we had a copy for our relto.
That's right, a canon canen cannon!

MOULa KI: #00027582 #7425022
100% Authentic Gondar! Accept no substitutes, imitations, or knock-offs!


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Mar 05, 2010 9:31 pm 
Offline
Obduction Backer

Joined: Tue May 09, 2006 5:21 pm
Posts: 2626
Location: Garland, TX - New 09/2014 KI # 60406 Moula
Awesome! Thanks Chogon! :lol:


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Mar 05, 2010 9:42 pm 
Offline

Joined: Mon May 15, 2006 8:47 pm
Posts: 1046
OMG AHHHH SQUEEE!

I will have to try it out and see if they work with 3DS Max 8. I hope so! *crosses fingers*

(And for the record, 'cause someone over on the GoW forum made sideways looks at me for having a copy of 3DS Max, I will note that my copy is legitimate, thank you very much -- one of my stints in college involved 3D animation.)

_________________
Image Jishin's KI: 82165


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Mar 05, 2010 9:50 pm 
Offline

Joined: Tue Feb 09, 2010 7:34 am
Posts: 73
hadda be max... why is it always the Darkside... *goes back to his 3Dmodeling in Sketchup*


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Mar 05, 2010 9:53 pm 
Offline
Obduction Backer

Joined: Tue May 09, 2006 5:21 pm
Posts: 2626
Location: Garland, TX - New 09/2014 KI # 60406 Moula
KhaiJB wrote:
hadda be max... why is it always the Darkside... *goes back to his 3Dmodeling in Sketchup*


I actually like Sketchup too, some versions of it will allow you to convert your Sketchup model to 3DS files. . .maybe you have one of those :) and hopefully that could work with this plug in? . . .not sure


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Mar 05, 2010 10:09 pm 
Offline
Obduction Backer

Joined: Tue May 09, 2006 6:23 pm
Posts: 4589
Location: Dutch mountains
A small step for a great future!
Thanks. :)


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Mar 05, 2010 10:14 pm 
Offline

Joined: Tue Feb 09, 2010 7:34 am
Posts: 73
the latest (free) version of Sketchup 7 has full Collada Support and there's a few Ruby addons (Ruby's work with both paid and free) that will export to OBJ, LWO... I steer clear of 3DS format tho.. it's limitations are to binding compared to OBJ or Collada...


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Mar 05, 2010 10:17 pm 
Offline
Obduction Backer

Joined: Thu May 25, 2006 4:53 pm
Posts: 56
Location: Alabama
Wouldn't mind a plug-in version for C4D and Carrara ... now that I could use.

_________________
L'yssa

KI: 2196146


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Mar 05, 2010 10:19 pm 
Offline

Joined: Tue Feb 09, 2010 7:34 am
Posts: 73
actually.. I know it's asking a lot.. but is there a file spec for the models available?

the guys over at the Sketchucation Forums are programing wizards... (they are producing 2-3 new tools for Sketchup a week.....)


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Mar 05, 2010 10:30 pm 
Offline

Joined: Tue May 09, 2006 10:35 pm
Posts: 120
Location: Norway :)
wow max7 O_o
i hope i stil have that somewhere XD

anyone know how to update it to more recent versions of max? :P

_________________
Let us help you help us help you erm.. yea


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Mar 05, 2010 10:34 pm 
Offline

Joined: Thu Oct 22, 2009 10:00 pm
Posts: 26
Hmm... I have a version of Max 7 and I get the following error on startup:

Loading DLLs

DLL <C:\3dsmax7\plugins\PlasmaMax.gup> failed to initialize.
Error code: 126 - The specified module could not be found.

Any idea of what may be causing that ?

_________________
Image


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Mar 05, 2010 10:43 pm 
Offline

Joined: Tue May 09, 2006 8:16 pm
Posts: 116
I read the entire thread, don't understand a thing in it, but hope it's good news. :D


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Mar 05, 2010 10:45 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Wed Aug 02, 2006 7:13 pm
Posts: 1071
It is probably looking for some of the other .dlls that it needs. Theoretically, they should be in the main directory of where you installed MOULagain (binkw32.dll, Nx*.dll, OpenAL32.dll and maybe others). So, you can change your path to include that directory or copy them to somewhere in your path.


--Chogon


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 149 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to: